8. runde rapport: Bolivia – Danmark

Efter to sejre i to tætte kampe skulle vi i dag spille mod Bolivia. På papiret var vi  svage favoritter, så der var igen lagt op til en tæt match, hvor målet var klart: 2½ point og endnu en vigtig matchsejr skulle ind på kontoen!

 

Marie fightede sig til en remis efter at have været på hælene efter åbningen

Marie fightede sig til en remis efter at have været på hælene efter åbningen

Det blev en tæt match, hvor jeg dog følte at vi var rimelig i matchkontrol hele tiden. For en gangs skyld kom én af spillerne galt afsted i åbningen, men Marie er jo en gudsbenådet fighter, så hun fik rodet brikker godt sammen – noget som hendes modstander helt tydeligt ikke var komfortabel ved.

På de andre 3 brætter stod vi bedst, men som timerne gik fik vi ikke realiseret fordelen på bræt 2 og 4 tilstrækkeligt. Miriam fik lov til at tage en trækgentagelse, trods en lidt bedre stilling, da jeg mente vi fint kunne køre matchen hjem på de 2 øverste brætter. Pludselig tog Maries modstander imod et remistilbud, selv efter at have konfereret med sin holdkaptajn. Det var jeg meget overrasket over, da det unægtelig lignede en gevinststilling. Så var stillingen 1 – 1, Sandra havde hvad jeg vurderede som et vundet slutspil, og Esmat stod stadig godt.

Så tilbød Esmats modstander remis, og da jeg havde fuld tillid til at Sandra kunne køre den hjem på sin teknik, så tog hun imod. Sandra kronede et godt parti med en sikker sejr, og de 2½ vi kom efter var i hus!

Nu har vi spillet os op på bræt 16, hvor vi imorgen skal møde stærke Tjekkiet, der har et ratinggennemsnit der er 200 ELO højere end vores. Derfor er de naturligvis tårnhøje favoritter, men vi er klar til at give dem kamp til stregen!

Bolivia – Danmark 1½ – 2½

M. Eugenia Ramirez – WFM Sandra de Blecourt Dalsberg 0 – 1
WIM Daniela Cordero – WFM Esmat Guindy ½ – ½
Alexandra Prado – Mariue Frank-Nielsen ½ – ½
Soledad Coro – Miriam F. Olsen ½ – ½

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *