5. runde rapport: ICCD – Danmark

Dagens match mod det internationale døvehold, ICCD, var én af de matcher, som man bare så gerne vil vinde: Et jævnbyrdigt hold, og dermed en rigtig god mulighed for at score 2 vigtige matchpoint. Desværre blev det ikke resultatet i dag, selvom det ellers undervejs så meget lovende ud.

Alle spillerne var godt forberedte, og vi kom stort set ind i forberedelser på alle brætter. Efter 1½ times spil vurderede jeg, at vi stod bedst i alle partier, men desværre var vi ikke så dygtige til at konvertere stillingerne i den vigtige fase, hvor partierne skulle afgøres.

På 1. bræt kom Sandra bedst ud af en slavisk, efter modstanderen spillede upræcist – 13.Sa2 og 14.b4 kan ikke være godt. Partiet udviklede desværre sig til noget kompliceret rod, hvor Sandra endte med at bruge meget tid, og selv efter at have sat fordelen over styr opstod der endda en mulighed for at få et kontrastød ind. Det skete ikke, og så manglede hun i stedet for et tårn, og tabte.

Esmat spillede et rigtig flot parti, og det var tydeligt at hendes modstander havde forberedt sig efter Esmats parti mod Sachdev fra matchen mod Indien, hvor hun spillede upræcist i åbningen. Det hul havde vi naturligvis fået lukket,  og Esmat fik opbygget en god fordel, både på uret og på brættet. Hun fik dog aldrig åbnet stillingen på sine præmisser, og da modstanderen fik lov til at åbne stillingen fordelagtigt, så endte også dette parti med en masse rod, og desværre igen et nederlag, da der røg et par bønder i svinget.

på 3. bræt fik også Marie en god forberedelse ind, og stod klart bedst lige efter åbningen. I den følgende fase spille hun ikke præcist, og modstanderen fik taget initiativet. Det opståede tårnslutspil var klart holdbart, men op mod tidskontrollen var det halve point ved at komme i fare. Heldigvis kendte modstanderen ikke sin besøgstid, og Marie holdt uden problemer 2 mod 1, selvom hun blev testet i 25 træk.

Heldigvis var der også et lyspunkt, da Thomine vandt et fint parti på 4. bræt. Det var ikke uden skønhedsfejl (men hvem kan spille fejlfrit?), men hele forløbet før partiet havde også været rigtig godt. Miriam var oversidder, og hjalp derfor Thomine med forberedelsen. Oprindeligt var det Thomines sædvanlige 1.e4 som var på tapetet, men Miraim havde spottet at modstanderen spillede en variant mod 1.c4, som hvid kunne komme fint ud af. Det blev derfor taget en chef-beslutning om, at den skulle Thomine forberedes på. Det blev hun, og for 2. dag i træk spillede Thomine en ny variant, som var forberedt til lejligheden sammen med holdets oversidder (i går var det Esmat), ja, ikke bare en variant, men en helt ny åbning!

Det endte derfor med det smallest mulige nederlag, og det var både ærgeligt og unødvendigt. Jeg følte undervejs at vi var et bedre hold, og burde kunne have kørt matchen hjem med mindst 2½ point. Sådan blev det ikke, og vinderen har altid ret. Vi kendte ikke vores besøgstid idag. Sådan går det desværre nogle gange.

Det ændrer dog ikke ved, at stemningen på holdet er er super god, indstillingen er i top – både før, under og efter partierne, og imorgen er der en velfortjent fridag.

 

ICCD – Danmark 2½ – 1½

1. WIM Tatiana Baklanova – WFM Sandra de Blecort 1 -0

2. WCM Annegret Mucha – WFM Esmast Guindy 1 – 0

3. Natalya Myronenko- WFM Marie Frank-Nielsen ½ – ½

3. WIM Olga Gerasimova- WFM Thomine Stolberg-Rohr 0 – 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *