3. runde rapport: Danmark – Skotland

Der var lagt op til en tæt match i 3. runde mod Skotland, som på papiret var svage favoritter, bl.a. fordi de stillede op med en stormester på bræt 1.

Thomine sad over, så vi stillede op med Sandra, Esmat, Marie og Miriam.

 

Og det blev en tæt match, og ydermere meget nervepirrende, hvor udfaldet af matchen blev afgjort på et enkelt træk i sidste parti – som det ofte gør i tætte matcher.

Marie vandt et stilrent parti mod en Pirc, som hendes modstander ikke håndterede særlig godt. Det vidste vi godt fra forberedelsen, og det formåede Marie fint at udnytte.

Kort efter måtte Esmat ned efter et meget spændende parti, hvor hun desværre havde for lidt tid til at navigere i de sidste, afgørende komplikationer. Hun havde ellers spillet et fint parti mod en modstander, som kom knivskarpt forberedt med en special variant mod fransk, men Esmat reagerede godt, og faktisk tror jeg at hun stod bedst i midtspillet.

Miriam havde fået sin egen forberedelse ind, udlignede nemt i åben catalansk, men hendes modstander forsvarede sig fint mod Miriams initiativ, og til sidst var en trækgentagelse uundgåelig. Så kom Miriam på tavlen, og det var også vigtigt!

Så stod det 1½-1½, og alt skulle afgøres i det sidste parti på topbrættet, hvor Sandra spillede mod skotternes suværent bedste spiller, GM Arakhamia-Grant.

Sandra spillede et fremragende parti mod sin stærke modstander, og i den kritiske fase op mod tidskontrollen udspillede Sandra hende ovenikøbet, og kom i et dronningslutspil med en merbonde. Det lugtede dog af 2-2, med en lille mulighed for en matchsejr, men Sandra fortsatte det konsekvente spil, og fik spillet sig frem til tæt på en gevinststilling. Pludselig fejlede stormesteren fælt og Sandra havde mat i 2. Med meget lidt tid på uret, et langt og hårdt parti i kroppen, og naturligvis presset ved at spille mod en stærk modstander, missede hun desværre muligheden, og gav i stedet for en fatal skak, som aftvang dronningafbytning, og en tabt stilling pga. en fribonde der ikke kunne hentes. Rigtig, rigtig ærgeligt, og meget “ufortjent” at skotterne dermed vandt med 2½-1½, men sådan er skak nogle gange – det er derfor vi elsker det (og hader det når det sker ;-))

Vi er derfor skuffede over resultatet, og det skal vi naturligvis være, fordi vi har ambitioner, men holdpræstationen i dag kan der ikke sættes en finger på, og vi er klar til at tage revanche imorgen mod Jordan, hvor vi til gengæld er svage favoritter på alle brætter.

Danmark – Skotland 1½-2½

1. WFM Sandra De Blecourt Dalsberg – GM Ketevan Arakhamia-Grant 0-1
2. WFM Esmat Guindy – WFM Elaine Bamber 0-1
3. WFM Marie Frank-Nielsen – WFM Carey Groves 1-0
4. Miriam F. Olsen – Joy Durno ½-½

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *