Julekalenderquiz – 5. december

Det var en mørk og stormfuld klubaften et sted i provinsen i det herrens år 1990. Hvid, den unge kompromisløse angrebsspiller, havde i den lokale klubturnering endnu engang kastet alle sine brikker frem mod modstanderen, men med sit sidste træk Dc8-g8 havde sort, den gamle erfarne rotte, fået skovlen under hvid- dronningafbytning syntes uundgåelig, og dermed slut på angrebet. Klubformanden stod lettere hovedrystende og kiggede på stillingen, endnu engang havde den unge brushane kastet sig ud i et kamikaze angreb med hovedet forrest, og nu var det endnu engang ved at løbe ud i sandet…
Den unge mand regnede og regnede, minutterne gik, 10, 15, 30 minutter forsvandt på uret, og flere tilskuere var samlet for at bevidne erfaringens triumf over ungdommens overmod. Men da hvid kom ud af tænkeboksen havde han regnet angrebet i bund, og havde årstallet i stedet for været 1890, så kunne han med overbevisning i stemmen nu have proklameret: Sort bliver mat indenfor 10 træk! Og det gjorde han så i partiet, og der var aldrig mere nogen som rystede på hovedet af den unge mands angrebslyst…i hvertfald i et stykke tid!

Bruun – Rasmussen, Køge Byturnering, 1990

opgave5

Hvid trækker og sætter mat i 10 træk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *